February 18, 2020

Noile anvelope Nokian

Nokian Powerproof SUV

Cine a spus ca SUV-urile nu se pot imprieteni cu drumurile sinuoase? Compania finlandeza Nokian, a dezvoltat pentru anul 2020 o anvelopa nou-nouta, Ultra High Performance, capabila sa transmita la sosea toata forta de propulsie a SUV-urilor premium. Anvelopa Nokian Powerproof SUV este inzestrata cu flancuri din fibre de aramida, un material folosit in industria aerospatiala, care creste rezistenta la solicitiarile intense a anvelopelor greu incercate de inertia mare a SUV-urilor. Astfel, autovehiculul devine mai incisiv prin viraje, ajutat de flancurile care se deformeaza mai putin. In plus, puteti sa va luati adio de la perforarea flancului anvelopei la contactul cu obstacolele dure.

Anvelopele Nokian Powerproof SUV vin cu o inovatie care consta in proiectarea benzii de rulare, prevazuta cu doua zone functionale: cea exterioara ofera stabilitate si asigura un comportament neutru pe uscat, iar cea inferioara scade pericolul acvaplanarii, avand o aderenta de top in industrie (clasa A). Noul compus, Dynamic Grip SUV,  asigura un consum scazut de combustibil iar in acelasi timp confera o aderenta maxima. Desenul benzii de rulare, cu blocuri masive din cauciuc si cu patru canale longitudinale, in combinatie cu structura rigida, ajuta la maximizarea feed-back-ului in volan si la obtinerea unui comportament previzibil. 

Fostul campion mondial la Formula 1, Mika Hakkinen, a ajutat la  proiectarea noilor anvelope de la Nokian astfel adaugand o garantie suplimentara a comprtamentului ireprosabil la viteze ridicate. Anvelopele performante Nokian sunt disponibile in 29 de dimensiuni diferite, de la 17 la 21 de inci, cu indici de viteza de pana la 300 km/h. 

Nokian Rotiiva AT Plus

Cum ar fi daca ti-am spune ca anvelopele Nokian Rotiiva AT Plus sunt perfecte pentru oras cat si pentru drumurile off-road / drumuri forestiere? Anvelopele sunt confectionate dintr-un compus nou, foarte durabil iar designul agresiv de la flancuri amelioreaza stabilitatea.

In zona centrala a anvelopei sunt proiectate blocuri de cauciuc care asigura schimbari prompte de directie, iar blocurile de cauciuc 3D care le “blocheaza” miscarea confera o stabilitate de top. Pentru a mari durata de a viata a anvelopelor, pe marginea benzii de rulare au fost proiectate lamele care racesc anevelopa iar canelurile au fost ranforsate cu elemente de cauciuc pentru a nu permite strapungerea lor de pietre ascutite. 

Nokian RockProof

Pasionatii de off-road au nevoie de anvelope pe masura care sa reziste la cele mai grele conditii posibile. Nokian Rockproof sunt noile anvelope de cea mai buna calitate, confectionate din cel mai dur material al gamei. Aceste anvelope incep sa se simta bine acolo unde altele cedeaza! Nokian Rockproof rezista la impactul cu rocile dar care nu renunta la manevrabiliatea de top pe drumurile forestiere si de pietris. Flancurile sunt realizate din fibre de aramida si blocuri masive din cauciuc care se agata de roci, pentru o aderenta maxima si o siguranta de top. 

Nokian Wetproof 

Anvelopele Nokian Wetproof sunt special gandite pentru a oferi predictabilitate, siguranta si confort in conditii de aderenta scazuta. Aceste anvelope au fost concepute special pentru drumurile din Europa Centrala si de Est, unde baltile care acopera asfaltul primavara, vara si toamna pun la incercare capacitatea anvelopei de a pastra contactul cu soseaua. Nokian Wetproof au fost gandite sa ofere siguranta la franarile pe asfalt ud si sa elimine rapid apa de sub banda de rulare la viteze ridicate, reducand puternic riscul la acvaplanare chiar si in cazul ploilor torentiale. 

Blocurile din cauciuc ale celor trei siruri centrale sunt strabatute de caneluri oblice pentru a elimina rapid apa, insa sunt ransforsate cu mici “piedici” dispuse in crestaturi, care le maresc rigiditatea. Astfel, la solicitarile intense provocate de accelerare, franare si viraje, nu deformeaza, ci pastreaza aceasi pata de contact si implicit mentin o aderenta maxima si un control de top. Componenta de ultima generatie a benzii de de rulare, Aqua Hybrid SUV, a fost dezvoltata special pentru a mentine si pe umed o aderenta apropiata de cea oferita pe asfalt uscat. 

Pentru a pastra linistea in habitaclu, canalurile au un desen special, numit Silent Grove, care scade nu numai turbulentele ci si rezistenta la aer si astfel evita incingerea anvelopelor, crescandu-i durata de viata.

Alege siguranta, comfortul si performantele oferite de anvelopele Nokian!

Leave A Comment